Skip to content

Köp- och leveransvillkor

Beställning

Beställningar kan göras antingen via vår webbsida traningsutrustning.com eller via telefon (070 – 950 59 90). En bekräftelse på beställningen skickas ut till angiven e-postadress när ordern processas. Vi behandlar för tillfället ordrar varje dag. Undantag vid semester eller sjukdom kan förekomma. Skulle du inte få någon bekräftelse så måste du höra av dig till oss. För att göra en beställning måste man vara 18 år, alternativt ha målsmans godkännande. Företaget Träningsutrustning.com förbehåller sig rätten att neka kund ett köp. Alla beställningar anses som bindande och falska beställningar polisanmäls utan undantag. Vi loggar IP-nummer på alla beställningar. Har du gjort en beställning av misstag så måste du kontakta oss omedelbart.

Lagerstatus

Observera att lagerstatusen uppdateras löpande. Covid19 har lett till ökad efterfrågan och längre leveranstider. Lagerstatusen speglar därför vad vi kan leverera inom 14 dagar. Vi kontaktar dig snarast möjligt om vi upptäcker att en beställning har gått igenom där lagersaldot är slut.

Betalningsvillkor

Betalning av varor sker för närvarande med kredit- / betalkort, mot faktura eller genom delbetalning. Vid leverans mot faktura tillkommer en faktureringsavgift om 19 kr inklusive moms. För att välja delbetalning så måste totalbeloppet överstiga 1000:-.
För faktura och delbetalningskunder görs en sedvanlig kreditkontroll.

*Betalningsvillkor Faktura

Vid betalning via faktura samarbetar vi med Klarna. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Träningsutrustning.com överlåtna till Klarna. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

*Betalningsvillkor Delbetalning

Genom vårt samarbete med Klarna kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag.
Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.
Har du några frågor så kan du ringa 08 – 120 120 10 för närmare information.
Allmänna villkor hittar du här. Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation hittar du här.

Priser

Alla priser anges inklusive svensk moms, för närvarande 25 %. Vi reserverar oss för ev. momshöjningar eller andra prisförändringar som vi inte kan råda över. Utöver detta tas förbehåll om prisändring inför ramen av prisföreskrifter gällande på leveranstidpunkten.

Leveranstid

Vi packar ordrar varje helgfri måndag till fredag. Normal leveranstid är sedan 1-5 dagar beroende på var i landet leveransen ska ske. Avvikelser i samband med Covid19 kan förekomma (se Lagerstatus). Leveranser söder om Sundsvall sker normalt sett dagen efter att varorna skickas från vårt lager. Beställningar som skickas till hemadresser skickas ifrån oss med en aviseringstjänst som kan göra att det tar en leveransdag extra.

OSB! Vissa avvikelser kan förekomma. Vi kan inte bli ansvariga att leverera en produkt som är slutsåld eller utgången ur sortimentet. Skulle en produkt inte gå att leverera så meddelar vi det via e-post eller telefon. Vi kan heller inte hållas ansvariga för fel som begås av fraktbolaget i form av fördröjd leveranstid.

Leveranssätt

Alla produkter levereras från vårt lager. Om leverans har valts till beställningen så sker denna med hjälp av DHL. Parcels (enkollisändningar under 20kg som inte är skrymmande) hämtar du själv hos DHLs ombud under normala öppettider. Godssändningar (tyngre än 20kg eller skrymmande) levereras till mottagarens gatuadress. Godssändningar till privatpersons hemadress skickas med en e-posttjänst där kunden kan följa sitt paket via tracking. Varorna bärs inte in. Fraktkostnaden är inte en del utav köpet av produkten utan det är endast en tjänst som vi förmedlar som en service till våra kunder. Det går alltså alldeles utmärkt att handla varor hos oss utan att välja en frakttjänst. Då kan du hämta din order direkt hos oss på Träningsutrustning.com, Verkstadsgatan 2 i Eskilstuna.

Fraktkostnader

Vi har olika fraktkostnader som alla är baserade på DHLs taxa och är beroende på varans vikt och storlek. Den exakta fraktkostnaden visas alltid när du går till kassan, innan du väljer att gå vidare och genomföra ditt köp. I fraktpriset ingår eventuella hemleverans och aviseringsavgifter.

Öppet Köp

Vi har alltid 14 dagars öppet köp/returrätt! Produkterna måste returneras i originalförpackning och får ej vara skadade. Kvitto eller kopia på faktura måste alltid medsändas. Kunden betalar alltid returfrakten. Returer som skickas mot efterkrav/postförskott löses ej ut. För att köpet ska hävas måste varan vara oss tillhanda inom dessa 14 dagar. Kontakta oss vid tveksamheter.

Reklamation

Företaget Träninsutrustning.com tillämpar konsumentköplagen vid alla fall av reklamationer. Vi åtar oss naturligtvis att byta eller reparera felaktiga eller trasiga produkter utan extra kostnad för kunden. Synliga fel ska anmälas direkt till chauffören eller till kassörskan på ”parcelkontoret”. Lös i sådana fall inte ut paketet. Dolda fel måste anmälas till oss inom 3 arbetsdagar efter leverans.

Outlösta paket

Outlösta paket debiteras med 500:-. Kostnaden faktureras i efterskott. Sker inte betalning inom utsatt tid så vidarebefordras kraven till inkassoservice.

Garanti

Vi har om inget annat anges 12 mån garanti mot material- eller fabrikationsfel på våra produkter. För att garantin ska gälla så måste produkterna ha hanterats på normalt sätt och inte utsatts för påfrestningar utöver det vanliga. Vid slarv eller felaktig hantering så gäller inga garantier. Garantin gäller inte heller vid åsknedslag eller liknande väderpåverkan. Kvittot på betald vara gäller som garantisedel. Vid garanti- och andra serviceärenden betalar kunden alltid frakten till service och Träningsutrustning.com eller serviceverkstaden står för frakten ut till kunden.

Säkerhet

Vi kommer under inga omständigheter att lämna ut några personuppgifter. Det gäller även e-postadresser ni lämnar till oss. Vi använder oss endast av säkra betalningssätt.

Reservation

Vi reserverar oss mot felaktigheter i prislista och innehåll på webbsidan.

* är ett tillägg till punkten Betalningsvillkor